7’den 70’e Herkes ‘Hadi’de Yarışıyor

7’den 70’e Herkes ‘Hadi’de Yarışıyor

Son günlerde herkes Türkiye’nin internet üzerinden yayınlanan ilk canlı mobil bilgi yarışması Hadi’ye odaklanmış durumda…

İlk yarışma tarihi olan 9 Haziran 2018’den bu yana Hadi’nin üyesi sayısı 4.4 milyona ulaştı ve bugüne kadar 1 milyon TL’nin üzerinde ödül dağıtıldı. Yarışma, her gün 12.30 ve 20.30 saatlerinde internet üzerinden canlı olarak yayınlanıyor. Hadi Kurucu Ortağı Emre Ulusoy ile büyük ilgi gören yarışmanın yeni dönem hedefleri hakkında konuştuk.

Oscar ödüllü prodüktörün fikriyle doğdu

Hadi mobil bilgi yarışmasının fikir babasının Oscar ödüllü prodüktör Nick Reed olduğu dikkat çekiyor. ‘Kim Milyoner Olmak İster?’ benzeri yarışmalar, dünyada yıllardır son derece popüler. Hadi’nin farklı ise bilgi yarışmasının video ve canlı yayın trendi ile harmanlanmış olması… Hadi Kurucu Ortağı Emre Ulusoy’a yeni yarışma formatını nasıl kurguladıklarını sorduk ve şu yanıtı aldık: “Hadi; benim, Gökhan Örün ve Lena Software ekibi tarafından uluslararası yatırımcıların desteği ile kuruldu. Nick Reed, uygulamaya mentorluk ve kreatif pazarlama desteği de veriyor. Hadi benzeri trivia denilen formatta birçok ülkede yarışmalar denenmeye başlandı. Ayrıca yüz binlerce kişinin bağlanabildiği bu platform, birçok oyun ve yarışma fikrine ev sahipliği yapabiliyor. Yurt dışında ürün tanıtımı ve satışı gibi öğeler içeren birçok deneme yavaş yavaş yapılıyor. Dünyanın önde gelen teknoloji şirketleriyle çalışmasına rağmen teknik aksaklıklar yaşayan Hadi, başlangıçta 6 bin kişiyi aynı anda yarıştırabiliyordu. Teknik nedenlerle yayınları kesilen Hadi, Turkcell altyapısı ve BiP stratejik ortaklığı ile bu rakamı 580 bine kadar çıkarmayı başardı. Şu anda Turkcell veri merkezlerinden aynı anda 1 milyon kişiyi yarıştıracak kapasiteye sahip. Aynı zamanda BiP, Dergilik ve Paycell sponsorluğunda düzenlediği yarışmalar sayesinde hem karşılıklı etkileşimi tetikleyen hem de üst düzey harmoni oluşturan bir uygulama halini aldı.”

Hadi, bir TV kanalı gibi düşünülüyor

Hadi’nin çok ciddi yatırım yapılan bir platform olduğunun altını çizen Emre Ulusoy, çok güçlü melek yatırımcılarla ilerlediklerini söylüyor. 580 bin kişinin, 20 dakika boyunca gözünü ayırmadığı bir ekrana sahip olduklarını vurgulayan Ulusoy, “Alanında uzman 15 mühendis aylardır bu platform için çalışıyor. Altyapımızı güçlendirmek için yatırım yapmaya devam ediyoruz. Turkcell veri merkezinin en büyük trafik kaynağı olan bir yapımız var. Kendine rakip olarak televizyonu gören Hadi Bilgi Yarışması, bir start-up’a göre çok yüksek paraların harcandığı bir girişim olarak dikkat çekiyor. Hadi’nin şu ana kadar yaptığı harcamalar, yatırımcıları tarafından karşılanmıştı. Artık Türkiye’de en büyük firmalarla sponsorluk ve tanıtım anlaşmaları da yapılmaya başlandı. Bu da kullanıcılar için daha eğlenceli yarışmalar ve daha büyük ödüller demek… Yapılan kampanyalar eşi benzeri görülmemiş bir başarıya ulaştı. Hadi, tanıtım gücünün birçok yüksek rating alan diziden fazla olduğunu kanıtladı. Hadi’yi bir televizyon kanalı gibi düşünüyoruz. Günde sadece 1 saat yayın yapıyoruz. Hadi kanalı 23 saat boş duruyor. Kanal içerisinde farklı oyunlar, yarışmalar ve ilginç formatlar deneyeceğiz. Google Play Store ve App Store’dan ücretsiz olarak indirilen Hadi’ye sadece telefon numarası ile kolayca ve kısa bir süre içinde kayıt olunuyor.” diyor.

 

2019’da yeni yarışmalar ve farklı formatlar olacak

7’den 70’e herkes tarafından oynanan Hadi için koydukları hedefleri çoktan aştıklarını dile getiren Emre Ulusoy, yeni hedeflerini şöyle özetliyor: “2019 için agresif bir büyüme planlıyoruz. Hadi, 2019 yılını beklemeden bir başka ülkede ve o ülkenin dilinde oynanan farklı bir telefon kullanıcı kitlesi oluşturmaya hazırlanıyor. 2019 yılında birçok yeni dikey yarışma, yenilenmiş formatlar, yeni özelikler ve tamamen başka oyun ve yarışmalar da geliyor. Hadi’nin kurumsal tarafta kullanılmasına yönelik projelerimiz de var. Gelen taleplere göre tam ihtiyacı karşılayacak bir ürün çıkaracağız. Mobildeki yarışmalardan çok televizyondaki yarışmalar radarımıza giriyor. Hepimizin izlediği yarışmalar, dünyaca yaygın formatlar var. Hadi ile cep telefonu artık second screen olmaktan kurtulup birinci ekran olmaya başlıyor. İnteraktivite gücü sayesinde televizyondan alıştığımız formatların benzerlerinin cep televizyonunda çok daha eğlenceli ve interaktif halde yer almasını bekleyebiliriz. Hadi ekibinin öncelikli hedefi ise seyircisini dinlemek. Her çalışan, seyircinin yaptığı yorumları, neleri eklemek ya da değiştirmek istediğini bilir. Hadi, sadece ‘Hadiciler’den onay aldığı şekilde kendini değiştirir.”