ALIŞILMIŞIN DIŞINDA LEZZETLERİN BULUŞMA NOKTASI

İSTANBUL’DA ÖZELLİKLE TAVUK KANAT SPESİYALLERİYLE ÜNLENEN BİBUÇUK, YENİ LEZZETLERİYLE MÜDAVİM SAYISINI ARTIRIYOR.

bibuçuk’un şefi Sinan Çevik, mutfağın hep düzenli olmasına ve hijyene büyük önem veriyor. Kendilerine ve ailelerine yediremeyecekleri hiçbir ürüne mönüde yer vermediklerinin de altını çiziyor.

İstanbul’da Bağdat Caddesi’nin en popüler mekânlarından biri olan bibuçuk, Kadıköy Bahariye’deki 4’üncü şubesiyle hedef kitlesine hem keyifli bir sohbet atmosferi hem de tadına doyum olmayan spesiyaller vaat ediyor. 16 yıldır bibuçuk’un şefi olarak hizmet veren Sinan Çevik, bibuçuk’la özdeşleşen kanat, burger ve wrap gibi lezzetleri çok daha geniş bir çevreye ulaştıracak.

Lezzet ve keyifli sohbet bir arada
Bazen değişik bir şeyler yemek isterseniz. Her gün evde yediğiniz yemeklerden farklı, hem kışkırtıcı hem de tadına doyum olmayan… İşte böyle günlerde ve özellikle de kalabalık arkadaş buluşmalarında gidilebilecek en keyifli yerlerden biri olan bibuçuk, farklı lezzetleriyle öne çıkıyor. Özellikle tavuk kanat spesiyaliyle meşhur olan bibuçuk, müdavimlerine yıllardır aynı lezzeti, aynı kıvam ve görsel şölenle sunuyor. bibuçuk’un 16 yıllık şefi Sinan Çevik, “bibuçuk İstanbul’da 4 şube ile hizmet veriyor. En yeni şubemiz ise Kadıköy Bahariye’de… 16 senede mönüde birçok değişiklik olsa da klasik lezzetlerimiz, örneğin olmazsa olmazımız olan ‘kanat’ın yeri hiç değişmedi. Bazı müşterilerimiz ‘hiç tavuk yemem’ derken, zaman içinde şimdi müptelası oldu… bibuçuk’a 7-8 yaşından bu yana aileleriyle gelen çocuklar, bibuçuk ile büyüdüler. Hedef kitlemize keyifli zaman geçirebilmeleri için son derece ideal bir ortam sunuyoruz. Konuklarımız hem güzel bir sohbetin tadını çıkarıyor hem de lezzetli spesiyallerimizi tadıyor. Lezzete çok önem veriyoruz. Mönümüze zaman içinde salata, makarna ve wrap gibi yeni tatlar da eklendi. Böylece daha farklı damak lezzetlerine de hitap eder hale geldik.” diyor.

Kanatı son derece meşhur
Kadıköy Bahariye’de 10 kişilik bir ekiple hizmet verdiklerini belirten Sinan Çevik, “Mekânımız, bibuçuk kanat ile meşhur oldu. 10 yıldır müşterimiz olan ve mönüye dahi bakmadan direkt kanat siparişi veren pek çok müşterimiz var. Burger, wrap ve buffalo wings gibi spesiyallerimiz büyük ilgi görüyor. Köftemizi de özellikle tavsiye ediyoruz ve bu konuda oldukça iddialıyız. Dikkat çeken bir diğer spesiyalimiz ise çıtır patlıcan. Genelde insanlar patlıcanı çok sevmez ama bu spesiyalimizi tadan müptelası oluyor ve yediklerinin ne olduğunu soruyorlar. Çıtır çıtır ve son derece lezzetli bir spesiyal. Kadıköy Bahariye’deki şubemizle birlikte mönüye Tıka Basa, Pom Tapas ve Sosisli Peynir gibi spesiyalleri de ekledik. Açıldığımızdan bu yana özellikle Tıka Basa büyük ilgi görüyor.” yorumunda bulunuyor. bibuçuk’ta servisin saat 12.00’de başladığını dile getiren Çevik, yapılan hazırlıklar hakkında ise şu bilgileri veriyor: “bibuçuk’a servisten önce gelip sabah yapılan hazırlıkları kontrol ediyorum. Malzeme tedariki ve ön hazırlıklar ekip tarafından yapılıyor. Ekibimiz son derece tecrübeli olduğu için işlerimiz kolaylaşıyor. Asıl yoğunluk ise saat 19.00’dan sonra başlıyor. En yoğun olduğumuz dönem ise hafta sonları…”

Şef Sinan Çevik’ten etli wrap tarifi
Malzemeler: Dana bonfile, kaşar peyniri, sarı biber, kırmızı biber, yeşil biber, kuru soğan, tereyağı, fajita baharatı ve tortilla ekmeği.
Hazırlanışı: Tereyağı tavada eritin. Jülyen doğranmış biberleri ve kuru soğanı tavaya ilave edin. Malzemeler pembeleşinceye kadar soteleyin. Ardından fajita baharatını ilave edin.
Bu sırada bonfileyi kömür ızgarada pişirin. Bonfileyi ızgaradan alıp jülyen doğrayın. Tortilla ekmeğine konulmuş kaşar peynirinin üzerine dizin. Tavada hazırlanan karışımı ilave ederek tortilla ekmeğini sarın. Kaşar peyniri eriyene kadar ızgaraya koyun. Elma dilimi ve coslow salatası ile servis edin.