FAST FOOD SİPARİŞLERE SON

Akşam yorgun argın eve geldikten sonra buzdolabını açıp, ne yiyeceğinizi kara kara düşünenlerden misiniz? Evli ya da bekâr olmanız hiç fark etmiyor. Pek çok kişi akşam yemeği için mutfağa girip, bir şeyler hazırlamaya üşeniyor. Bu noktada hayatı kolaylaştıran en önemli detaylardan biri de eve yemek siparişi vermek. Sürekli pizza, kebap, köfte ya da hamburger siparişi vermekten sıkılmış olabilirsiniz. Meal Box yemek zinciri,fastfood yemeklerden sıkılan ve sağlıklı bir beslenme stiline sahip olmak isteyen kişilere farklı bir alternatif sunuyor.

TÜRKİYE’NİN GENELİNE YAYILACAK
Yemek pişirmeye vakti olmayan ve çalışan kişilere hitap eden Meal Box, ev yemeği seçenekleriyle hem evlere hem de ofislere sipariş götürüyor.

Altı ay gibi kısa bir sürede İstanbul’da 8 şubeyle faaliyet gösteren Meal Box, 2014 sonunda 20 şubeye ulaşmayı planlıyor. Ataşehir’den Göktürk’e Suadiye’den Kilyos’a kadar İstanbul içinde yaklaşık 2 milyon kişiye ulaşan bir şube ağına sahip olan Meal Box’ın genel müdürü Murat Demirhan, “İstanbul’da henüz servis yapmadığımız semtlerden ve İstanbul dışındaki illerden de yoğun talep alıyoruz. Bu sebeple, 2015’te daha fazla kişiye ulaşmak için franchising sistemi ile büyüyeceğiz. 2015 yılının ilk yarısında kendi açacağımız şubeler ve franchising yoluyla açılacak şubelerle birlikte 80 şubeye ulaşacağız.” diyor. Demirhan, Meal Box markasını yaratmaya nasıl karar verdikleri hakkında ise şu yorumda bulunuyor: “Meal Box’ı kurmadan önce ekip olarak sağlıklı yemek alternatifi bulamamaktan şikâyetçiydik. Ev yemekleri yapan çok yer olsa da arzu ettiğiniz titizlikte ve lezzette yemek alternatifi bulmak son derece zor. Bu problemi çözebilmek ve farklı bir konsept doğrultusunda, sağlıklı yemek keyfini yaşatabilmek için genel müdür yardımcımız Cüneyt Gürbüz ve yönetici ortağımız Bülent Demirhan ile Meal Box markasını yarattık.”

3 KONSEPTTE, 50’YE YAKIN YEMEK
Peki, Meal Box nasıl farklılaşıyor? Restoranlarda sunulan yemekleri ev ve ofis ortamlarında sunulan bir titizlikle müşterilerine ulaştırdıklarına dikkat çeken

Murat Demirhan, “Bu sistemi Türkiye’de uygulayan ilk markayız ve alanımızda tekiz.Ana yemekten zeytinyağlılara kadar geniş bir skalada hizmet veriyoruz. Mönümüzde Ankara tavadan sebze dilimlerine sarılı köfteye, hünkârbeğendiden pannacotta’ya, hindi füme sebzeli wrap’ten etli yaprak sarmaya kadar 50’ye yakın yemek çeşidi bulunuyor. Meal Box bünyesinde yapılan yemekler, şef Aybek Şurdum’un imzasını taşıyor. Mönülerin besin ve kalori değerleri ise beslenme, diyet ve fitoterapi uzmanı Gizem Keservuran tarafından hesaplanıyor. Meal Box, hedef kitlesine çok öğün mönüleri, tek öğün mönüleri ya da tencere porsiyonu (yaklaşık 2.5 kg) olmak üzere 3 konseptte hizmet sunuyor. Öğün tercih etmeyen müşteriler, istedikleri yemeği tek olarak da sipariş edebiliyor. Spesiyallerimizi bugüne kadar 10 bin kişi tattı. Yılsonuna kadar 40 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz.” diyor.

FARKLI BESLENME MODELLERİ GELİŞTİRİLECEK
Yeni dönemde ev ve ofislere yönelik sağlıklı yemek siparişlerinin yanı sıra Meal Box restoranı da açacaklarını belirten Murat Demirhan, sözlerine şöyle devam ediyor: “Tek kişilik porsiyonların yanı sıra 6-8 kişilik yemek satış konseptleri de geliştireceğiz. Farklı beslenme tercihlerine yönelik modelleri de hayata geçireceğiz. Yemek kaplarımız son derece fonksiyonel. Özel tasarımımız sayesinde yemekler son derece düzgün bir şekilde sipariş veren kişiye ulaştırılıyor. Yani yemekte yoğurt siparişi verildiyse, yoğurt diğer yemeklere bulaşmıyor. Tatlılar bulamaç olmadan, yemeklerin yağı birbirine karışmadan, tıpkı bir restoranda yemek yercesine özenle müşterilere iletiliyor. Yemek kapları konusunda dünyanın en iyi ambalaj markalarından PlusPack ve FolyoTerm ile işbirliği yapıldı. Yemek kutusunun tasarımı ise Tasarist ajansının imzasını taşıyor.” Online kredi sistemi çerçevesinde farklı bir kampanya düzenleyen Meal Box’ta, sebzeli/etli mönü 16.95 TL, kırmızı et mönüsü 20.95 TL, beyaz et mönüleri ise 18.95 TL civarında değişiyor. Mönü tercih etmeyen müşteriler, tek bir spesiyal siparişi de verebiliyor.