MODERN LEZZETLERİN BULUŞMA NOKTASI

Galata Kulesi’ne ev sahipliği yapan özel konumu ve lezzetli spesiyalleriyle hem Türk hem de yabancı müşterilere hizmet veren Robin’s, kapılarını her gün saat 15:00’te açıyor. 19 Şubat 2014’ten bu yana lezzet tutkunlarını ağırlayan bu samimi mekânın kurucuları ise aynı zamanda abla-kardeş olan Yeşim Kozanlı ve Bilal Mert… Mekânın executive şefi olarak da öne çıkan Bilal Mert ile Robin’s’in mutfağında çok özel bir çekim gerçekleştirdik ve kendisinden Robin’s’in en çok tercih edilen spesiyallerinden biri olan ‘midye vongole’nin tarifini aldık.

Beyoğlu’ndan Galata’ya doğru inerken, Şahkulu Mahallesi, Galipdede Caddesi’nde hizmet veren Robin’s, İstanbul’un en özel teras manzarasına sahip mekânlarından biri…  Robin’s’e gelenler, özelikle akşamüstü saatlerinde Galata Kulesi manzaralı bu özel restoranda geçmişle geleceğin iç içe geçtiği özel bir ambiyansın tanığı oluyorlar. Bu farklı konsepte mekânın executive şefi Bilal Mert’in lezzetli spesiyalleri de eklenince, keyifli sohbetlerin sonu kolay kolay gelmiyor. 10 kişilik genç ve dinamik bir ekiple çalışan Bilal Mert’in işine olan tutkusunu çalışma arkadaşlarına da aşıladığına bizzat şahit olduk. Servis ekibinden mutfak çalışanlarına kadar herkes son derece güler yüzlü ve enerjik. Robin’s’te büyük ve mutlu bir aile olduklarını söyleyen Bilal Mert, bir işte başarılı olmak için öncelikle o işi çok sevmek gerektiğinin altını çiziyor. Robin’s, 40 kişilik bir kapasiteye sahip olduğu için bu özel mekânı deneyimlemek isteyen kişilerin cuma, cumartesi ve pazar günleri rezervasyon yaptırmalarında fayda var. Özellikle yaz aylarında yabancı turistlerin uğrak noktası olan Robin’s, İstanbul’un yorucu temposundan uzakta, dingin bir mekan…

Dinamik ve uyumlu bir ekiple çalışıyor
İş hayatında atıldığı ilk günden bu yana bir restoran sahibi olmanın hayalini kurduğunu söyleyen Bilal Mert, Yeditepe Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra Londra’daki Le Cordon Bleu’da hem pastacılık hem de et, balık, tavuk gibi farklı lezzetlerin pişirilme teknikleriyle ilgili kapsamlı bir eğitim aldı. Şubat 2014’te ablası Yeşim Kozanlı ile birlikte Galata’daki Robin’s’i açtıklarını belirten Bilal Mert, Robin’s’i farklı kılan detaylar hakkında şu bilgileri veriyor: “Enternasyonal mutfak kültürüyle Türk mutfağını harmanlayan, modern ve yaratıcı bir mutfağa sahibiz. Ekim ayı ile birlikte kış mönümüzü de yeniledik. Yeni mönümüzde kuzu incik, küşleme, bıldırcın gibi farklı lezzetler de bulunuyor. Sunumlarımızda en çok dikkat ettiğimiz şey, her spesiyalin göze olduğu kadar farklı damak tatlarına da hitap etmesi…

Hedef kitle, yemekten keyif alanlar
Robin’s’in hedef kitlesinin yemekten keyif alan kişiler olduğunu söyleyen Bilal Mert, “Müşterinin sipariş verdiği spesiyali en hızlı ve en lezzetli şekilde hazırlamak zorundasınız. Bu nedenle de çok dinamik ve anlık bir iş. Çok başarılı bir ekiple çalışıyorum. En yoğun tempo, en mutlu olduğumuz zamanlar oluyor. Müşterilerin istedikleri spesiyallerihazırlarken zamana karşı yarışıyorsunuz. Ama ekip birbiriyle son derece uyumlu olduğu için ne kadar zorlayıcı bir tempo olsa da büyük bir neşe ile çalışıyoruz.” diyor.

EXECUTIVE ŞEF BİLAL MERT’TEN MİDYE VONGOLE TARİFİ (1 kişilik)
Malzemeler: 5 adet iç midye, 5 adet iç vongole (kum midyesi), taze kekik, limon kabuğu tozu, tuz, biber, zeytinyağı, 50 gram maş fasulyesi, 1 demet deniz börülcesi, acı yağ/limon, ince kıyılmış dereotu ve maydanoz.
Hazırlanışı: Tüm malzemeleri bir vakum poşetine koyup vakumlayın. 90 derecelik sousvide makinesinde 4 dakika pişirin. Maş fasulyelerini haşlayıp süzün. Ayrı bir tavaya alın. Üzerine ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ilave edin. Bir miktar balık suyu ekledikten sonra tuz, biber ve tereyağı ile bağlama işlemini gerçekleştirin. Deniz börülcesini de haşlayın.
Midye sosu için: Bir tavada ince kıyılmış soğan, sarımsak ve zeytinyağını soteleyin. Üzerine bir miktar iç midye ekleyin. Soteleme işlemine devam ederken kremayı da ekleyip iyice kaynatın. Tuz ve biber ilave ederek tatlandırın. Son olarak hazırlanan bu karışımı süzgeçten geçirin.
Servis ederken: Servis tabağına önce deniz börülcesini yayın. Üzerini midye kabuklarıyla süsleyin. Sonra midye içlerini yerleştirin. Midyelerin üzerinde midye sosunu gezdirin. Maş fasulyesini serpin. Her bir midyenin üzerine birer damla acı yağ ekleyin. Son olarak tüm servis tabağına limon kabuğu tozu serpin. Afiyet olsun…